BARCELONA / L’Institut Català de les Dones apropa encara més els seus fons documentals especialitzats


10 enero 201809CTIC, 10dona
X

Aquest mes de novembre el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones(ICD) ha integrat els seus fons bibliogràfics al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) format pels fons de les universitats catalanes i d’una seixantena d’institucions.

A partir d’ara les persones usuàries del Centre podran demanar en préstec interbibliotecari documents procedents de centres i institucions integrats al CCUC. Això suposa facilitar l’accés a 5 milions de títols i més de 10 milions de documents, i a la inversa, ja que el Centre de documentació de l’ICD ha aportat al  CCUC  prop de 24 mil registres, 11 mil de nous i 13 mil documents ja inclosos en el Catàleg.
 .
El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, especialitzat en dones, feminismes, gènere i polítiques d’igualtat, recull, organitza i posa a disposició del públic tota la informació relativa a aquesta temàtica. A part del préstec, ofereix serveis com el suport i acompanyament a la recerca i visites guiades a qualsevol persona o entitat interessada. L’objectiu és visibilitzar el talent de les dones i impulsar el coneixement i la recerca amb perspectiva de gènere.
.
Aquest centre, que forma part de la Xarxa de Biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya, està obert a tota la ciutadania i atén al voltant de 2 mil consultes l’any. El seu fons està format per 25.000 monografies, biografies, obres de referència i literatura grisa, 2.000 documents audiovisuals, 3.800 fullets i opuscles informatius, 1.500 cartells, 700 recursos electrònics i llibres electrònics, i 100 enregistraments sonors.
 .
L’hemeroteca inclou més de 300 títols de publicacions periòdiques especialitzades, nacionals i estrangeres, i els butlletins informatius de les activitats de les associacions de dones de Catalunya. També compta amb un espai específic perquè els infants de 4 a 12 anys puguin gaudir d’una col·lecció de més de 200 contes no sexistes.
.

Original a: premsa.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain