BARCELONA / La startup catalana Earthdas crea una bateria de grafè que pot carregar bicicletes elèctriques


16 abril 201802.00 Catalunya
x

L’empresa ja compta amb un prototip preindustrial de les bateries híbrides de grafè i liti que es carreguen 12 vegades més ràpid que altres tipologies tradicionals

La startup catalana Earthdas ha desenvolupat una bateria per a bicicletes i motocicletes elèctriques amb capacitat per carregar-se en només cinc minuts. Es tracta de bateries híbrides de grafè i liti que es poden carregar fins a 12 vegades més ràpidament que d’altres tipologies tradicionals.
 .
Earthdas és una de les vint startups beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa-, que els ha permès accedir a 65.000 euros a fons perdut per finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial d’empreses emergents tecnològiques.
 .
 “La nostra idea inicial era crear una bicicleta elèctrica innovadora en termes de gestió energètica, però aviat vam veure que on realment hi havia oportunitats de negoci en aquest àmbit era en el desenvolupament de bateries, una peça clau per al vehicle elèctric”, explica el fundador d’Earthdas, Rafa Terradas. “Actualment les ciutats estan experimentant un canvi molt evident en termes de mobilitat, totes són conscients que cal reduir l’espai dels vehicles de combustió i incorporar noves solucions” que permetin reduir els “elevats nivells de contaminació de ciutats com Barcelona”, subratlla.
 .
L’empresa compta ja amb un prototip preindustrial, una bateria de 400 grams, que preveu poder començar a comercialitzar durant la segona meitat d’aquest 2018, amb una primera producció de 3.000 unitats que oferirà directament als fabricants de bicicletes i motocicletes elèctriques. “Començarem a distribuir el nostre producte a Catalunya, però el nostre objectiu és comercialitzar-lo globalment ben aviat i ja estem treballant amb possibles socis a nivell europeu”, assegura Terradas.
 .

Segueix llegint l’original a: premsa.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain