BARCELONA / Investigadors de la UAB estrenen al Mobile un nou sistema per comptar manifestants


1 marzo 201802.00 Catalunya
x

Les grans aglomeracions i manifestacions sempre són objecte dels balls de xifres. Quan es tracta de comptar quantes persones han acudit a un esdeveniment, el nombre total varia en milers de persones segons qui el comunica

És per això que els investigadors Xialei Liu i Joost Van de Weijer, del Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB han presentat aquest dimarts un nou algorisme -en col·laboració amb la Universitat de Florència i en el marc del Mobile World Congress- que fa servir tècniques de visió artificial per calcular el nombre de persones en una imatge amb una franja d’error d’un 10 a un 20%.

Segons els investigadors, aquest és el marge més baix que s’ha aconseguit fins ara gràcies un ‘software’ que es vol convertir en un “imprescindible” per a les àrees de la seguretat, el monitoratge i l’anàlisi del comportament. Fins ara, quan s’utilitzaven programes informàtics per comptar persones en aglomeracions els principals problemes eren que la perspectiva, la distribució desigual o la mala il·luminació dificultaven que els algorismes fossin capaços d’identificar tots els caps en una fotografia.

No obstant, els investigadors del CVC asseguren que el seu ‘software’ és més estable, ja que aconsegueix eliminar la majoria d’aquestes distorsions. En aquest sentit també hi té un paper important l’anomenat ‘machine learning’, ja que el programa s’ha d'”entrenar” perquè pugui comparar imatges i reconèixer millor amb el pas del temps què hi ha dins de cada píxel.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain