BARCELONA / I Internet creà la societat digital


13 marzo 201802 Catalunya TIC
X

Un diàleg humanístic a la UPF al voltant de l’impacte social que la xarxa ha tingut, té i tindrà

Un tecnòleg i una tecnòloga, ambdós amb una gran sensibilitat vers els temes socials, conversen al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra sobre l’impacte d’Internet en les nostres vides. Emmarcat en el cicle de Diàlegs Humanístics que organitza la universitat, Miquel Oliver i Lluïsa Marsal analitzen la transformació que ha experimentat la societat i alhora la tecnologia des del llançament de la World Wide Web fins l’actualitat i els reptes a què ens enfrontem de cara al futur.

De tal manera Internet ha inundat la nostra quotidianitat que a qualsevol persona li costa imaginar la vida domèstica i laboral abans de la irrupció de la xarxa al món. No cal dir que per als nadius digitals comprendre un passat sense Internet passa per fer l’esforç d’imaginar una societat que funcionava d’una manera totalment diferent, on la immediatesa era anecdòtica.

Tal ha estat el canvi durant les darreres dues dècades que avui, al nostre dia a dia s’hi superposa una capa de realitat digital. Internet no es restringeix als ordinadors de sobretaula sinó que és omnipresent. Ens acompanya allà on estiguem gràcies a la transmissió sense fil de dades, als smartphones que ens enduem arreu, a l’anomenat Internet de les coses capaç de dotar d’intel·ligència qualsevol objecte… Més enllà dels nostres hàbits, Internet ha transformat profundament l’economia desmuntant molts models de negoci i alhora creant noves oportunitats en tota mena de sectors com el comerç, els bancs, els mitjans de comunicació, el lleure, la ciència, l’urbanisme, les relacions personals. Per si això fos poc, les innovacions no paren. Cap a quins escenaris futurs es dirigeix la societat digital?

Segueix llegint l’original a: lameva.barcelona

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain