BARCELONA / El futur del ‘retail’ passa per igualar les botigues físiques i virtuals


7 diciembre 201703 Catalunya TIC
X

L’experiència del consumidor, la diversificació de possibilitats de recollida dels productes i una estratègia omnicanal seran elements clau per poder tenir èxit.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, i el director general d’EsadeCreapolis, Oriol Alcoba, van obrir la presentació de l’Observatori de Tendències en Retail, que vol identificar i analitzar els reptes que creen les noves tecnologies en aquest sector.

La jornada també va servir per fer un acurat anàlisi de l’estat actual del sector i la seva evolució en el futur proper. En aquest sentit, els experts van coincidir a destacar la importància de compatibilitzar les botigues físiques amb les que estan en línia i facilitar al màxim la transició entre les dues dels compradors.

El professor del departament d’Operacions, Innovació i Data Science d’Esade, Jaume Hugas, va assenyalar que els actors digitals cada vegada obren més botigues físiques, fet que els permet guanyar part del pastís del sector. Per Hugas, “és imprescindible establir aliances entre el comerç tradicional i el digital”.

Per la seva banda, el project manager de l’EsadeCreapolis Retail Forum, Marc Soldevila, va subratllar la importància de “l’experiència que s’ofereix als consumidors” i la necessitat de crear estratègies omnicanal que permetin als venedors arribar al màxim de potencials compradors possibles. Soldevila va explicar que “el mòbil ja és el principal element que permet la relació de marques i consumidors” i això fa que els programes de fidelització puguin ser el factor més important a l’hora de decidir comprar en un lloc o en un altre.

A més, els mòbils permeten als venedors tenir molta més informació dels seus clients per, en paraules del CEO de Beabloo, Jaume Portell, “entendre què passa al món offline”. Aquesta informació “és molt valuosa” i saber-la entendre pot ser el principal element de l’èxit empresarial.

Original en: smartcatalonia

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain