BARCELONA / El Clínic prova la realitat virtual per a reduir l’angoixa i l’ansietat entre els pacients


10 enero 201809CTIC
X

L’Hospital Clínic de Barcelona ha provat satisfactòriament la realitat virtual per a reduir l’ansietat i l’angoixa entre pacients que s’han de sotmetre a una operació

Després d’una prova amb deu pacients, l’hospital engegarà el febrer un estudi per comprovar l’efecte de l’aplicació de realitat virtual que permet als pacients situar-se en l’entorn que recorreran el dia de la intervenció tantes vegades com els sigui necessaris en funció dels seus temors. Tal i com ha explicat el cap de servei de Cirurgia Gastrointestinal, Antonio de Lacy, desapareix ‘la por al desconegut’ i per això, es poden donar millors resultats quirúrgics i menys complicacions. Segons els resultats obtinguts, l’hospital estendrà el projecte a altres camps i especialitats com pot ser la diàlisi o els escànners.

L’aplicació s’ha dissenyat per a què els pacients puguin veure, en realitat virtual, tot el recorregut que faran el dia de la intervenció quirúrgica i, en la prova que s’ha dut a terme en cirurgia gastrointestinal s’han dividit en 11 sales entre les quals hi ha l’anestèsia, una de les que produeix més temors, o la sala de recuperacions. Així ho ha explicat un dels seus creadors, de l’empresa IS CHannel, Rodrigo Menchaca, que ha destacat que amb l’aplicació, des que es programa la intervenció, el centre ofereix al pacient gratuïtament l’aplicació que, a través d’un telèfon mòbil i unes ulleres de realitat virtual, pot veure tantes vegades com vulgui a casa seva.

Pot entrar en les diferents sales o parts del procediment en funció de les seves necessitats i la reiteració és, de fet, l’ús d’aquesta aplicació també queda registrat de manera que els metges poden saber quines són les fases que produeixen més angoixa.

Segueix llegint l’original a: vilaweb

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain