Barcelona, capital tèxtil mundial amb l’ITMA


14 junio 2019PAE
ZZZ-foto-BDOT

Barcelona tornarà a partir del 20 de juny a ser centre del món industrial gràcies a l’organització a Fira de Barcelona d’ ITMA, la fira més gran de maquinària tèxtil d’Europa. ITMA atraurà 127.000 visitants i ocuparà completament el recinte firal de Gran Via, més de 200.000 metres quadrats. Acapararà l’oferta hotelera barcelonina amb visitants de tot el món durant els sis dies de la fira i més (dues setmanes de muntatge i una altra de desmuntatge).
L’organització calcula que ITMA, amb 1.708 expositors, tindrà un impacte econòmic de 343 milions d’euros. El sector que agrupa unes 70 firmes a Espanya (70% catalanes), la majoria empreses familiars, amb una facturació de 600 milions anuals. Joan Tristany, director general de l’associació d’exportadors Amec, organitzadora del saló, opina que ITMA “va molt més enllà del tèxtil clàssic, les empreses exposaran noves tecnologies i materials, mostra de la sofisticació creixent dels teixits”. Són màquines capaces de fabricar fils, de retorçar-los com es vulgui, de bobinar-los a escales increïbles i de teixir de maneres només imaginades en conte. A BCN es veuran solucions industrials patentades i en primícia, exigència de l’organització per ser expositor en aquesta mostra tecnològica itinerant cada quatre anys (a Barcelona es va fer el 2011) .
ITMA és molt més que màquines per fer calçons. El teixit tècnic impera, les filatures aeroespacials o quirúrgiques hi són presents. El làser descoloreix el denim (el texà) i triomfen els nous materials que provenen del reciclatge del que ningú vol (molt PET o plàstic d’ampolles, per exemple). I les màquines esquincen teixits o enfilen pedreries i purpurines a gust del dissenyador.

original: El Periódico

 

 

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain