BARCELONA / Barcelona liderarà el projecte per crear un xip europeu


22 diciembre 2017Tec Cat
X

L’elecció del BSC-CNS suposarà una inversió de 240 milions d’euros fins al 2021, fet que afavorirà la competitivitat de totes les indústries que incorporen l’electrònica a Catalunya

El Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) liderarà el projecte científic europeu que té com a objectiu desenvolupar els futurs xips europeus. Aquest programa, impulsat per la Comissió Europea (CE) vol garantir lasobirania tecnològica i la competitivitat industrial del continent.

La candidatura del BSC-CNS, en consorci amb la multinacional francesa Atos/Bull com a líder industrial, s’ha imposat a les altres tres que optaven al projecte i s’ha adjudicat la inversió de 240 milions d’euros que suposa fins al 2021.

Pel director adjunt del BSC-CNS, Josep M. Martorell, el programa beneficiarà a tota l’economia catalana, ja que “suposa una oportunitat per donar competitivitat als sectors que incorporen microelectrònica , des de l’automoció fins a la medicina de precisió”.

Tot i que el pla de treball preveu que el xip estigui desenvolupat el 2020, el director del centre, Mateo Valero, aclareix que caldrà seguir-hi treballant en els anys posteriors “per crear un xip que funcioni perfectament”.

Evitar quedar endarrerits

La fabricació d’aquest xip s’emmarca en el gran projecte EuroHPC, que tira endavant la CE per evitar que la indústria europea quedi endarrerida respecte als Estats Units, la Xina o el Japó en capacitat de computació. A més, tenir un xip de fabricació pròpia assegura la seva seguretat ja que, tal i com explica Valero, “si no controlem els xips, ens exposem a ser espiats amb troians en els processadors”.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain