Barcelona Activa elabora un decàleg amb recursos per trobar feina o emprendre el 2019


8 enero 201902 Catalunya TIC
zzz-foto-BDOT

A les portes del nou any 2019, Barcelona Activa ha construït un decàleg amb aspectes a tenir en compte per trobar noves sortides professionals després de fer un anàlisi del mercat de treball de les primeres dues dècades del mil·leni. Només en els darrers cinc anys, l’atur a la ciutat s’ha reduït en 40.499 persones, i aquesta xifra ha disminuït en un 6,5% any rere any.

Barcelona Activa aquest any ha llançat El Llibre Blanc del Futur del(s) Treball(s), un compendi de 28 veus que expliquen com seran les feines i quins seran els sectors estratègics en un horitzó de 15 anys. Es tracta d’un estudi que inclou unes pautes perquè la feina sigui de qualitat i les persones puguin preparar-se millor per al món de demà.

Paral·lelament, persones expertes com el director executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació, Lorenzo Di Pietro, el director Executiu d’estratègies de Foment de l’Ocupació, Paco Ramos, la directora Executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat, Emilia Pallàs Zenke, i la directora general, Sara Berbel, llancen una sèrie de recomanacions en forma de decàleg per incentivar la recerca o impulsar la creació de nous negocis a la capital catalana.

1. Les xarxes socials com a aliades

Siguem més o menys actius a les xarxes socials, no hem d’oblidar que són un lloc virtual que ens pot portar a assabentar-nos d’una oferta de feina. Linkedin, Twitter i fins i tot Facebook publiquen les seves vacants, amb hashtags que defineixen a qui va dirigida cada oferta. Un innovador portal és Hashtagify, que ajuda a maximitzar cerques i conèixer les paraules clau més influents, també per saber les ofertes de feina més actuals. En aquesta línia, serà més fàcil seguir els referents del nostre àmbit professional a través de les xarxes, empreses, professionals, que marquen tendències, així com col·legis professionals, gremis, entre d’altres. D’una altra banda, hem de fer un ús curós de la nostra marca personal. Idealment hem de pensar en compartir allò que té rel…

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain