BAIX LLOBREGAT / Siemens inaugura un centre de R+D a Cornellà


11 junio 201802.00 Catalunya
x

Siemens ha inaugurat aquest dijous un nou centre de desenvolupament de software per al sector energètic a Cornellà

A més de les instal·lacions establertes a Califòrnia, Xangai i Berlín, l’equip de Barcelona s’afegirà al disseny d’aplicacions i solucions tecnològiques al núvol per oferir serveis als clients de la divisió industrial, però també a qualsevol empresa amb necessitats tecnològiques avançades. De la mà d’investigadors de la UPC, el centre d’investigació i vendes de Barcelona s’integra al que la companyia ha batejat com Mindsphere Application Center, divisió que ha de contribuir a l’evolució de Siemens de ser un gegant industrial a ser una empresa de serveis tecnològics.

Rosa García, presidenta de Siemens Espanya, ha destacat aquest dijous que la multinacional va invertir l’any passat 5.600 milions d’euros en recerca i desenvolupament, fet que va donar ocupació a 24.000 persones en aquest camp i que els va fer ingressar 5.200 milions d’euros en venda de programari, “amb la qual cosa Siemens s’ha col·locat entre les 10 empreses més grans de programari del món”.

Siemens preveu la contractació d’una cinquantena de persones per a aquesta divisió Mindsphere a Cornellà. El director general de la divisió Power&Gas, Olivier Bècle, ha reconegut que l’elecció de l’entorn de Barcelona per instal·lar centres d’investigació respon a l’ampli ecosistema d’empreses dinàmiques i ‘start-ups’, laboratoris d’R+D de primer nivell, clients internacionals i universitats competents. Els desenvolupaments de Siemens han fructificat en sistemes de control digital de maquinària energètica a distància. En la companyia, conceptes fa pocs anys teòrics com ‘big data’, programari al núvol i internet de les coses ja són completament realitat.

Segueix llegint l’original a: elperiodico

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain