BAIX LLOBREGAT / “Els pagesos són un dels col·lectius que més estan usant els drons”


12 abril 201802.00 Catalunya
enric
 Enric Pastor, fotografiat al campus de la UPC de Castelldefels amb un dron Foto: ANDREU PUIG.

 Enric Pastor és el cap del grup de recerca Icarus, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És un dels impulsors del projecte Drone Lab, que s’instal·larà a Castelldefels

.
Què és el Drone Lab?
Serà una infraestructura perquè la gent pugui fer volar els drons, ja que legalment no es pot perquè estem en l’àrea d’influència de l’aeroport del Prat. Com que farem un recinte tancat, deixarà de ser espai aeri responsabilitat d’Aesa, l’organització espanyola que gestiona la seguretat aèria. La idea és muntar un recinte amb una xarxa enorme que cobrirà una superfície de 70 metres de llarg per 40 metres d’ample i 15 d’altura, la mateixa que tenen els edificis del campus.
.
És un projecte compartit entre la UPC i l’Ajuntament de Castelldefels, oi?
Sí. El conveni amb l’Ajuntament inclou una comissió de seguiment que defineix els diners aportats per cadascú i els mecanismes per establir com s’organitzaran els usos.
.
Quin és l’objectiu?
La idea que tenim és conjugar la transferència de tecnologia, que és el que m’interessa com a grup de recerca, i la col·laboració amb gent a qui li pugui interessar la tecnologia que desenvolupem. A la UPC tenim un màster en drons i una carrera d’aeronàutica on apareixen els drons, i tenim activitats pràctiques que ara es fan a cobert. Amb aquesta estructura podrem fer pràctiques més coherents i organitzades, amb capacitat per filmar i recollir les dades del seu sistema. Després hi ha l’ús recreatiu, l’Ajuntament va plantejar que els veïns els puguin fer volar. Aquí es poden fer coses com ara curses de drons, tot i que això és petit. Però l’ús recreatiu, així com l’assegurança que es necessitarà per fer volar, s’està organitzant.
.
Quan podrà entrar en funcionament?
Si va bé, a finals d’any.
.

Segueix llegint l’original a: elpuntavui

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain