BAIX LLOBREGAT / El centre d’Amazon al Prat, a ple rendiment en dos anys


14 marzo 201802 Catalunya TIC
amazon

El gegant de comerç electrònic té una plantilla de 200 treballadors fixes a Mas Blau i espera arribar als 700 abans de juny

 El director d’operacions d’Amazon a EspanyaFred Pattje, preveu que el centre logístic que el gegant nord-americà va inaugurar la passada tardor al Prat de Llobregat arribi al seu ple rendiment en un termini de dos anys. Actualment, després dels pics de feina de la campanya de Nadal, la planta del polígon de Mas Blau ha consolidat una plantilla amb 200 treballadors fixes i s’espera arribar als 700 empleats abans del mes de juny –quan la nau estigui a ple rendiment hi treballaran 1.500 persones.A més dels recursos humans, el centre del Prat compta amb la darrera tecnologia per a la recepció, embalatge i enviament de productes i uns magatzems totalment robotitzats. En total, el centre logístic d’Amazon compta amb més de 60.000 metres quadrats construïts en una superfície de 200.000 metres quadrats. Les instal·lacions tenen capacitat per emmagatzemar 25 milions de productes, tot i que la companyia no revela quin volum es mou actualment.

La maquinària, a punt abans del clic

Després de fer el darrer clic en una compra d’Amazon s’activa la maquinària al centre logístic que la multinacional del comerç electrònic té al Prat. Fins i tot abans. Els venedors envien els seus productes i allà un grup d’operaris els rep i classifica per a la seva posterior venda. Els paquets viatgen per un circuits de fins 22,5 quilòmetres de cintes transportadores que els traslladen de la zona de descàrrega fins al magatzem i, d’allà, a la distribució. És al magatzem, però, on hi passen més coses. L’espai està totalment robotitzat i la tecnologia d’última generació que s’utilitza permet moure milions de productes amb facilitat.

 

Segueix llegint l’original a: viaempresa

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain