BAIX LLOBREGAT / Curs de monitors/ores en programació i robòtica educativa


13 octubre 201709CTIC
x

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa bitbot.cat, organitza una formació de programació i robòtica educativa adreçada a monitors/ores de lleure i persones dinamitzadores que vulguin introduir aquestes disciplines en les seves activitats.

L’objectiu del programa bitbot.cat és impulsar la millora de la competència digital dels i de les joves i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques.

El curs de monitors/ores en programació i robòtica educativa s’adreça als treballadors/ores d’empreses o entitats que fan formació de monitors/ores o a entitats sense ànim de lucre que vulguin incorporar les extraescolars de programació i robòtica en la seva oferta d’activitats.

Té una durada de 20 hores lectives que es realitzaran presencialment al Citilab de Cornellà i s’avalua amb l’elaboració d’un projecte amb una dedicació prevista de 10 hores. Se’n faran dues edicions. La primera es realitzarà el 17, 19, 24 i 26 d’octubre, de 9.00 a 14.00 hores. La segona serà el 6, 8, 13, 20 i 27 de novembre, de 15.30 a 19.30 hores.

El termini d’inscripció finalitzarà el dimecres 11 d’octubre a les 12.00 h. És un curs gratuït i la inscripció es realitzarà seguint l’ordre de les sol·licituds.

La formació s’estructura de la forma següent (cada dia de formació es faran dues sessions):

Mòdul 1: Introducció a la programació (10h)

  • Sessió 1: Conceptes bàsics de programació: Ordinadors, programació i robòtica; Introducció a Scratch, programació visual per blocs; Compartir projectes en la Comunitat Scratch. Pràctiques: Mou el teu personatge
  • Sessió 2: Construcció de jocs simples: Estructures bàsiques de programació; Seqüències, condicions  i variables; Enviament de missatges. Pràctiques: Joc del Pong
  • Sessió 3: Histories interactives i simulacions: Preparació d’històries interactives; Esdeveniments, missatges i estat; Gestió del temps de l’historia. Esperes i missatges. Construcció de nous blocs i clons. Pràctiques: Fes una història interactiva
  • Sessió 4: Estructures de dades. Llistes i funcions. Pràctiques: Joc de Memòria visual i auditiva (Simon)

 

 

Segueix llegint l’original en : gencat

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain