BAIX CAMP / Alumnes del Roseta Mauri de Reus creen una dutxa intel·ligent


13 marzo 201802 Catalunya TIC
X

Divuit alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Roseta Mauri de Reus han elaborat una dutxa intel·ligent anomenada ECOShower

La presentaran aquest cap de setmana a la Gran Final de la First Lego League España,que se celebrarà a Logronyo. De fet, els estudiants marxaran avui mateix.

La particularitat d’aquest invent és la seva capacitat d’estalvi a través d’uns indicadors de colors que canvien segons la quantitat d’aigua utilitzada. Segons detallen alguns dels alumnes creadors, «tens aigua calenta des de la primera gota, el nivell és personalitzable i pots aconseguir gràfics de consum per usuari».

L’amplitud i la complexitat del treball han estat útils com per dividir els alumnes en diferents grups. Uns s’han encarregat de la programació, altres de la construcció de la dutxa, la seguretat elèctrica, la pintura i el vinil de la maqueta, entre altres fases. Gràcies al projecte, els estudiants han pogut conèixer de primera mà el món de la programació. «Hem pogut dur a terme diverses tasques per grups», estableixen els estudiants implicats en l’elaboració del projecte.

Sobre l’experiència, el professor responsable de la pràctica, Toni Soler, la valora de manera «molt positiva». «Pensem que la programació és molt bona per a ells, perquè els estimula unes capacitats que considerem claus en el seu futur professional», expressa el professor de tecnologia de l’Institut Roseta Mauri de Reus.

Hi ha moltes maneres de programar i amb aquest projecte de l’ECOShower hi ha diferents llenguatges emprats. «N’hi ha des de més senzills, com l’App Inventor per fer l’aplicació per a mòbil, o el del llenguatge Arduino, que és una mica més complex. Tot i que normalment s’estudia a quart d’ESO, l’hem treballat a tercer.

Segueix llegint l’original a: diaridetarragona

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain