BAGÈS / L’Arxiu Històric de Cardona dona accés als seus fons a través del cercador Arxius en Línia


30 abril 2018NOTICIAS
x

L’Arxiu Històric de Cardona suma el seu fons als més de 5 milions de documents que ja són accessibles a través d’Internet des de la plataforma de consulta ‘Arxius en Línia’ del Departament de Cultura amb la digitalització d’una part del fons fotogràfic i documental que conserva

El projecte es presenta aquesta tarda a les 19.30 hores al Casal Cívic de Cardona, en el marc de les Jornades sobre Memòria Històrica i Patrimoni, i proposa a la ciutadania un accés directe als documents digitalitzats i les seves descripcions.
 .
En concret, es publiquen a internet 4.020 fotografies de Cardona realitzades a partir dels anys 50 del segle XX i 11.171 pàgines d’actes de plens municipals datats entre els segles XV i XXI.
 .
Les 4.020 fotografies corresponen als fons fotogràfics de la sèrie general de l’Ajuntament de Cardona, que en l’actualitat suma més de 6.000 imatges. Són reportatges institucionals fets per Fotografia Boixadera a partir del 1952. Es tracta d’imatges que mostren un ampli repertori de la vida social i cultural de la vila: des d’actes institucionals de l’Ajuntament —com ara els relleus d’Alcaldia, visites institucionals, concessió d’honors i distincions, i homenatges— fins a les obres de restauració del castell i l’evolució urbanística de la vila, a més dels reportatges de les Fires de Pentecosta i la Festa Major.
 .
L’altra part del projecte de digitalització dels fons documentals de l’Arxiu Històric de Cardona s’ha dut a terme a través del Pla Bruniquer del Departament de Cultura. L’any passat es van fer 26.034 captures d’actes de plens municipals i enguany es preveuen escanejar altres 24.910 pàgines més amb la previsió de concloure la sèrie de les actes, i continuar amb la documentació i manuscrits més rellevants del fons documental custodiat a l’Arxiu Històric.
 .

Segueix llegint l’original a: premsa.gencat

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain