Tertúlia Digital i Gentic, inicien Babel21, un estudi sobre l’idioma i la globalització


Babel21 es basa en entrevistes als responsables d’exportació de grans empreses catalanes, i a directius d’institucions relacionades amb la internacionalització com ACCIÓ i ICEX CATALUNYA

 

TERTÚLIA DIGITAL, l’Associació Catalana per a la Divulgació i Difusió de les TIC i GENTIC, l’associació d’empresaris TIC de Catalunya, entitats organitzadores del #GENTICDAY, han establert un acord per realitzar una sèrie d’estudis sobre l’estat actual de la transformació digital, que permetin analitzar i avaluar la situació de les empreses -dels sectors tradicionals- en relació al seu grau d’implicació en la transformació digital i ajudar així els seus associats -i el sector- a conèixer més exactament la situació i les necessitats del mercat.

33

Babel21, el primer d’aquests estudis, està focalitzat en conèixer com s’utilitzen les possibilitats de la diversitat lingüística pel que fa a la internacionalització, traducció i localització dels continguts, productes i serveis de les empreses catalanes en les seves relacions amb els mercats exteriors.

Tradueixen ?, utilitzen només l’anglès? o aprofiten adequadament les possibilitats que ofereix la diversitat lingüística a Europa?. Una unitat econòmica en què es parlen 24 idiomes i es consumeix segons 24 hàbits i patrons culturals diferents.
I en el cas que tradueixin i intentin adaptar i localitzar els seus continguts a las particulars caraterístiques de cada país, com ho fan ?…

Deixen la tasca en mans d’algun directiu que diu conèixer bé la llengua de destinació perquè va viure en aquell país un parell d’anys ?, recorren a eines de traducció automàtica, sol·liciten l’ajuda d’empreses especialitzades o utilitzen els serveis de les agències públiques com ACCIÓ o ICEX ?.

L’estudi es basarà en una sèrie d’entrevistes als responsables d’un seleccionat grup de grans empreses catalanes, i a directius d’institucions relacionades amb l’exportació com ACCIÓ i ICEX.

A partir d’aquestes entrevistes s’elaborarà un informe que farem públic en un esdeveniment presencial. L’esdeveniment, previst per a la primavera 2018 serà obert al públic i consistirà en una taula rodona amb representants de les empreses i intitucions públiques que han participat, una escola de negocis i dos especialistes en la utilització de l’idioma com a element de màrqueting.

 

qqq

Més enllà de l’estudi de camp que suposen aquestes entrevistes, Tertúlia Digital dedicarà un dels seus programa de ràdio “Catalunya Territori TIC” a aquest tema.

A la tertúlia radiofònica assistiran representants d’institucions relacionades amb l’exportació, una empresa catalana que exporti a tota Europa i una empresa de traducció i localització de continguts.

“Catalunya Territori TIC” és una tertúlia radiofònica, oberta i en directe, sobre la innovació tecnològica i els Seves Repercusions al municipi, l’empresa, les persones i la societat en general

.

ALBERT-CORTADA-bn

Albert Cortada

En paraules d’Albert Cortada, president de GENTIC, “El projecte respon als objectius de GENTIC d’ajudar a les seves empreses associades, i al sector TIC en general, a conèixer amb detall la situació i les necessitats reals i concretes, en cada moment de les empreses en transformació, per poder dissenyar i oferir productes i serveis que solucionin els problemes detectats “.

D’altra banda l’estudi vol aportar informació perquè TERTÚLIA DIGITAL i GENTIC puguin organitzar seminaris, cursos i esdeveniments que ajudin els directius de les empreses en transformació a conèixer i comprendre millor la nova cultura i les necessitats i possibilitats que implica realitzar adequada i correctament el procés de transformació digital.

“… ajudar les empreses catalanes a transformar adequadament …” manifesta Albert Cortada, “… és un dels objectius de la nostra associació”, que ja ha iniciat aquest camí amb l’organització per dos anys consecutius del #GENTICDAY un event definit ja pel sector com “el Gran Trobada del sector TIC de tot Catalunya” en què participa l’Administració, la Universitat, responsables de les organitzacions municipals, associacions de productors i usuaris de les TIC, col·legis professionals, empresaris, emprenedors i públic en general. Un esdeveniment de sis hores en què les TIC de tot el territori català poden difondre, aprendre, relacionar-se i en definitiva posar-se al dia en aquesta importantíssima i ineludible realitat que hem anomenat “Transformació Digital”.

.

.

 

 

.

.

.

.

 

 

 

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain