Augmenta la bretxa de gènere en el sector digital


3 enero 201900 TOP, 05Dona TIC
Z-FOTO-BDOT

Per primera vegada, la Comissió Europea ha decidit dedicar un estudi a analitzar el sector tecnològic exclusivament des de la perspectiva de gènere i considera que els resultats són preocupants: A la Unió Europea hi ha quatre vegades més homes que dones amb estudis relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i, des de l’any 2011 a l’actualitat, ha disminuït el nombre de dones que es decanten per l’educació superior en TIC.

L’estudi ‘Women in the Digital Age‘ (Les dones en l’era digital) també assenyala que l’ingrés de més dones en el mercat de treball digital seria molt positiu per a l’economia europea. De fet, podria arribar a suposar un impuls anual del PIB de 16.000 milions d’euros.

Davant els resultats de l’estudi, Mariya Gabriel, comissària encarregada de l’Economia i Societat Digital, ha presentat una sèrie d’accions que es portaran a terme durant els pròxims dos anys, amb l’objectiu d’augmentar la participació de les dones en el sector digital. Les accions se centraran en tres àrees principals:

  • fer front als estereotips
  • promoure les habilitats i l’educació digitals
  • advocar per a més dones empresàries

Hi ha la possibilitat de consultar els resultats per estats membres (l’Estat espanyol es troba en la posició nou del rànquing). L’estudi es realitzarà cada any, per tal que es pugui avaluar si s’està avançant en aquesta matèria.

oroginal: http://xarxanet.org/informatic/noticies/augmenta-la-bretxa-de-genere-en-el-sector-digital

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain