Aquesta és la informació que Facebook recopila sobre tu


Un hacker va accedir a les dades que guarda d’ell la xarxa social i va trobar preocupants revelacions

Facebook emmagatzema tota l’activitat dels seus usuaris a la xarxa social des del moment en què aquests creen els seus perfils. Aquesta informació, que tot propietari d’un compte pot descarregar comprimida en un fitxer ZIP, inclou dades relatives a relacions personals, models de dispositiu i la localització.

El desenvolupador Georges Abi-Heila ha comprovat quin tipus d’informació emmagatzema Facebook sobre els seus usuaris, sol·licitant a la pròpia xarxa social l’enviament d’un arxiu ZIP que conté una còpia de seguretat de totes les seves dades personals. Des de 2010, la plataforma propietat de Mark Zuckerberg permet demanar aquesta informació des del seu Servei d’ajuda.

Després d’haver rebut el seu fitxer, Abi-Heila ha relatat en un comunicat del grup Hackernoon que va rebre un arxiu comprimit de 500 megabytes de capacitat on, a part de dades bàsiques com publicacions, missatges, llistes de contactes, comentaris, esdeveniments, fotografies i vídeos publicats , Facebook també emmagatzema metadades d’imatges, ubicacions d’inici de sessió i dades usats amb finalitats publicitàries.

Segons ha destacat Abi-Heila, Facebook “mai esborra res”. El desenvolupador va veure en la seva còpia de seguretat contactes que ja no hi són, antigues relacions de parella, els seus llocs de treball previs o altres noms que va utilitzar anteriorment a la plataforma. El fitxer de Facebook concreta el dia i l’hora exactes en què el perfil va ser creat i emmagatzema “des de llavors” totes les accions de l’usuari.

Segueix llegint l’original a: diaridegirona

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain