Apoderament de la dona en l’àmbit tecnològic


Apoderar les dones en l’àmbit de la tecnologia. Aquest és el principal objectiu dels Premis Dona TIC 2018 que es van lliurar fa un parell de setmanes.  I és que, de fet, segons un estudi de la Comissió Europea, només el 30% dels set milions de persones que treballen en l’àmbit de les noves tecnologies a Europa són dones.

En aquest escenari van néixer els Premis Dona TIC, sota el paraigua del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital. Reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i d’esperonar nenes i joves a estudiar carreres tècniques i assumir posicions de lideratge en aquest entorn.

A l’edició de 2018 s’hi van presentar 93 candidatures, una xifra rècord que demostra, de fet, l’impuls de la dona en un àmbit en què tradicionalment el seu paper ha estat molt bandejat.

Entre les guardonades més interessants, hi ha:

  • Premi Dona TIC Emprenedora: Maria Teixidor, com a sòcia fundadora de BCN Resol, una de les primeres aplicacions que permet la detecció de casos d’assetjament i notificació de conflictes a empreses, centres educatius o clubs esportius.</l…

 

Fuente de la imagen: internetsegura.cat

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain