Adéu al impost al sol


31 enero 2019PAE
Z-FOTO-BDOT

L’ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA, CADA COP MÉS VIABLE

 Durant els últims anys hi ha hagut un augment per la recerca d’energies més netes, tant a nivell industrial com domèstic. Per aquest motiu han sorgit formes d’autoconsum com l’energia solar fotovoltaica, cada vegada més implantada en el nostre país com una forma més neta de producció i consum energètic. Aquest sistema permet no dependre dels preus variables del subministrament elèctric extern.

La instal·lació consisteix en la col·locació de panells fotovoltaics a la coberta de l’edificació i un inversor (que canvia de corrent continu a altern i envia les dades de producció al servidor). Aquesta instal·lació es connecta al quadre elèctric principal on es reparteix l’energia produïda.

Ara, més que mai, és rendible fer una instal·lació, això es deu a la baixada de preu dels panells fotovoltaics i dels inversors i per altra banda a l’eliminació de l’impost al sol després de l’aprovació del Reial Decret RDL 15/18. Aquest Reial Decret implica que ja no és obligatòria la instal·lació d’un segon comptador per mesurar la generació fotovoltaica, també facilita la legalització de les instal·lacions. Dins el mateix decret s’inclou una bonificació pels excedents energètics que s’injecten a la xarxa, encara per definir.

Actualment l’opció més rendible, tant per les empreses com a nivell domèstic, és l’ús d’energia de producció fotovoltaica durant el dia, quan l’electricitat és més cara i les plaques funcionen a ple rendiment. Durant aquestes hores, es solen generar excedents que es poden usar per escalfar aigua, engegar l’aire condicionat o carregar els vehicles elèctrics. Si s’aprofita el 100% de la producció, el temps de retorn de la inversió sol estar entre 5 i 7 anys. També s’ha de considerar els beneficis no-econòmics d’aquest sistema de producció energètic, com el desvinculament de l’oligopoli energètic, l’ambientalització de la presa de decisions de consum, la imatge més verda o l’educació ambiental dels treballadors i persones implicades.

Alguns municipis ofereixen bonificacions per instal·lacions tan en vivendes com en empreses. Us ho expliquem la setmana que ve!

Des del PAE MATARÓ MARESME estem potenciant l’ús de l’Energia Solar Fotovoltaica. Si vols saber els beneficis de la seva aplicació a la teva empresa o vivenda, enviens un correu amb les teves dades a paemataro@poligonsmaresme.cat i t’ajudarem.

 

 

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain