“A vint anys vista, Internet serà una extensió del nostre cos”


17 abril 201801 MundoTIC
x

Antoni Garrell és enginyer industrial, Màster en Gestió i Administració d’Empreses i Doctor en Sistemes de Suport en la Presa de Decisions

Durant molts anys ha treballat en l’àmbit de la consultoria organitzacional i estratègica, i ha impartit classes i conferències en nombroses universitats. És autor de més de 500 articles sobre temes tècnics, econòmics i d’opinió, i també de llibres sobre disseny, sistemes digitals i competitivitat. Actualment combina l’activitat acadèmica amb la direcció general de la Fundació per l’ESDi (Escola Superior de Disseny), que aquest any posa en marxa el primer Bachelor en Humanitats Digitals.

Les ciències i la tecnologia han desplaçat les humanitats?

La vessant humanística de la formació ha quedat relegada. Es pot pensar que la culpa és de la tècnica i dels mòbils, però aquesta situació no és d’ara, la gent no canvia d’un dia per l’altre, sinó que actualment vivim les conseqüències d’aquest fet. Bàsicament senyalaria tres raons. En primer lloc es pot dir que el món ja no té barreres: amb la socialització de les comunicacions no pots escollir als teus veïns, però sí als amics, que poden estar a l’altra punta del món. Parlem del concepte de la globalització. En segon lloc, el mestissatge de valors, tot es posa en dubte i tot esdevé relatiu. Aspectes de la filosofia, com “qui sóc” o “on vaig”, queden qüestionats. Per últim, el tema de la immediatesa de la tecnologia i les comunicacions. El focus s’acaba posant en els conceptes vinculats a la tecnologia més que en els aspectes vinculats amb els valors que inspiren la cultura de les persones.

La tecnologia ha deshumanitzat, doncs, la societat?

No és que la tecnologia hagi deshumanitzat la societat sinó que la pròpia societat, fruit de la utilització de la globalització, s’ha deshumanitzat. Els mitjans de comunicació són uns dels “culpables” d’aquesta “deshumanització”. No és poden repetir mil vegades les escenes de violència, molts adolescents acaben veient aquelles imatges com si fossin quelcom natural, i la violència precisament hauria de ser el contrari, l’excepció.

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain