5 empreses catalanes seleccionades / El Consell Europeu d’Innovació inverteix 124 milions en projectes d’alt risc


22 octubre 201800 TOP, 02 Catalunya TIC
xxx

El projecte pilot del Consell Europeu d’Innovació donarà suport a 38 projectes innovadors que estan desenvolupant noves idees per a un futur tecnològic radicalment diferent. En total els projectes rebran 124 milions d’euros en el marc del finançament per a tecnologies emergents i de futur (FET OPEN) del projecte pilot del Consell Europeu d’Innovació que forma part del programa d’Innovació i Recerca de la UE Hortizó 2020. Si aquests projectes tenen èxit crearan nous mercats a Europa.

En cinc dels projectes seleccionats hi participen entitats catalanes (l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, la Universitat de Girona; l’Institut català de nano ciència i nano tecnologia, la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut de Ciències Fotòniques). La Universitat de les illes Balears també forma part d’un dels projectes que rebran finançament.

Entre els projectes finançats hi trobem un sistema per diagnosticar l’Alzheimer de manera prematura i no-invasiva, un  per desorbitar les naus espacials, el desenvolupament de xips nano fotònics per a sistemes d’intel·ligència artificial o de teràpies noves per al tractament del càncer. El programa FET Open ofereix beques d’uns 3 milions d’euros per a projectes col·laboratius i interdisciplinaris de recerca i innovació sobre tecnologies del futur i emergents. Aquestes beques es donen a consorcis de com a mínim tres entitats.

El comissari de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, ha afirmat: “a través del Consell Europeu de la Innovació donem suport a tecnologies punteres que són clau per descobrir molts dels secrets per construir una societat millor. Estem invertint en idees innovadores i en les persones que hi ha al darrera per crear els nous mercats del futur”

En la primera ronda de finançament es van rebre 375 propostes i s’han becat a 236 beneficiaris de 23 països diferents de tot Europa. Com a part del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació, les pimes que participen en els projectes sleccionats també es beneficiaran de les oportunitats de networking, coaching i mentoring.

Rerefons

Entre el 2018 i el 2020 el projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació posarà 2.700 milions d’euros a disposició de projectes innovadors punters i que puguin crear nous mercats. FET Open és una part central del projecte pilot que es dirigeix a productes, serveis, processos o models de negoci radicalment nous i trencadors. Dóna suport a científics d’alt nivell, emprenedors i pimes amb grans idees. Continuarà mobilitzant ments brillants de diferents disciplines a tot Europa perquè treballin conjuntament amb l’objectiu de descobrir les que seran les noves tecnologies del futur. La propera convocatòria per inscriure-s’hi es tancarà el 24 de gener del 2019.

Per a més informació

Llista completa dels beneficiaris

Convocatòries futures del FET-OPEN

 

 llegeix la notícia original completa a:
 https://ec.europa.eu/spain/barcelona/news/press_releases/181018_ca

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
junio 2019
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain